Hoeveel haar is er nodig en waar neem je haar af

Op dit moment is een minimum van 125 mg haarmonster noodzakelijk om de volledige mineraalbepaling te kunnen uitvoeren.

De nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de testresultaten en de interpretatie is gebaseerd op een haarmonster dat schoon is en geen externe vervuiling bevat. Een ideaal haarmonster is genomen voordat het haar is blootgesteld aan een bleking, een kleuring of een permanent. Hieronder valt ook het gebruik van haarsprays, haar cremes, gel of olie. Tevens dient het haar gewassen te zijn 24 uur voordat het geknipt wordt, en dient het minimaal droog zijn, tenminste 4 uur na het gebruik van shampoo. Met het wassen van het haar dient u er op te letten of de shampoos geen metalen bevatten. Bij de meeste shampoos is dit het geval. Echter, medicinale shampoos dienen niet te worden gebruikt omdat ze de analyse negatief beïnvloeden. Hieronder vallen o.a. Head en Shoulders (Zink) en Selsun Blue (selenium) en Grecian Formula (lood en ijzer). Als u uw haar heeft geverfd of gebleekt, moet het minimaal 8x zijn gewassen voordat u een sample afknipt.

Het haarmonster moet zo dicht mogelijk bij de hoofdhuid worden afgeknipt, en dient een maximale lengte (korter mag dus wel. langer NIET) te hebben van 4 cm. Haar langer dan 4 cm moet worden afgeknipt en het uiteinde van dat haar (dat deel dat het verste verwijderd was van de hoofdhuid) moet worden weggegooid. De aanbevolen plaats waar het haar geknipt moet worden is de nek.

Het is belangrijk het haarmonster in een door Biocoherence verstrekte envelop te op te bergen. Deze envelop wordt vervolgens naar Biocoherence verstuurd, naar het adres dat op de envelop staat vermeld. Verstuur het haar niet in plastic zakjes of aluminiumfolie. Plak geen tape en gebruik geen nietjes om de envelop te verzegelen.

Meng geen verschillende haartypen door elkaar, zoals hoofdhaar met schaamhaar of baardhaar in 1 envelop. We bevelen een monster hoofdhaar het sterkst aan omdat dit haar een vaste groeisnelheid heeft. Schaamhaar en baardhaar dient alleen te worden gebruikt als er niet voldoende hoofdhaar beschikbaar is.