Voedingsadvies snelle oxidatie

Het in balans brengen van je lichaam kost tijd. In veel gevallen zullen vitale mineralen de plaats moeten innemen van toxische metalen zoals lood, cadmium, kwik, aluminium en anderen. Dit proces kan maanden duren, soms wel jaren, afhankelijk van de gezondheidsconditie bij de start van het programma. Het is algemeen bekend dat het vaak 6 maanden duurt om bijvoorbeeld 1 mineraal zoals ijzer weer compleet weer in balans te brengen. Extra factoren zoals dieet, leefstijl, stress en medicijngebruik kunnen de mineraalverhoudingen en het herstel beïnvloeden.

Algemene dieetprincipes bij snelle oxidatie.

Veel mensen met een snelle oxidatie kunnen goed leven met een toename van de vet- en olie inname. Dit is een bron van veel energie die snel wordt geabsorbeerd, en de snelle energie levert die een snelle oxidatie nodig heeft. Vetten en oliën kunnen ook acetaten en vet-oplosbare vitaminen leveren die ook nodig zijn voor een snel metabolisme.

De meeste snelle oxidizers kunnen daarom de volgende middelen gebruiken in een vet-bevattende maaltijd:

 • noten, zaden en notenboter
 • zuivelvet: boter, crème fraiche, slagroom of kaas
 • vlees: lam, eend, gans, rund
 • plantaardige oliën, mayonaise, salade dressing
 • avocado, kokosnoot

Opmerking: Afhankelijk van de conditie van uw hart dient de opname van vetten te verminderen!

 • gemiddelde hoeveelheid eiwitten, inclusief het genoemde vlees hierboven, uit zuivelproducten, en uit hoog-purine eiwitten zoals orgaanvlees (lever, hart), zalm, tonijn, makreel, haring, sardines. Schaaldieren en groenten bevatten minder purine houdend eiwit.
 • Verminder het gebruik van koolhydraten (inclusief fruitsuikers) tot een minimum. Verminder ook tarwe en rogge, tenzij vol doorgerijpt. Deze granen bevatten nl. fytaat, en dat interfereert met calcium, magnesium en de zinkopname. Mensen met een snelle oxidatie blijken dan ook een vaak niet goed op deze granen te reageren.
 • Eet veel groenten , minimaal 2 maal per dag bij de maaltijd.

Zowel een voedingssupplement programma als een goed dieetprogramma is van groot belang voor het succes van uw herstel.

 • De eetgewoonte is net zo belangrijk als het eten zelf. Neem de tijd, en eet niet tijdens het werk.
 • Eet regelmatig op vaste tijdstippen.
 • Kauw goed, eet langzaam en wacht 10 minuten voordat u weer aan het werk gaat.
 • Voedsel moet zo vers mogelijk zijn. Eenvoudige combinaties in plaats van complexe maaltijden kunnen de vertering bevorderen.

Levensstijl.

Een gezonde leefstijl verbetert de snelheid van uw herstel aanmerkelijk. Belangrijke elementen zijn:

Slaap.

Voldoende slaap en rust is noodzakelijk om goede resultaten te behalen in uw herstel. Het meeste herstel vindt plaats tijdens de slaap. Slaap stelt uw lichaam in staat om uw gezonde voeding en supplementen goed te verwerken. We kunnen het belang van slaap niet voldoende benadrukken. Acht tot tien uur per nacht, en een korte slaap van 20 minuten overdag zal de effectiviteit van uw programma bevorderen. Personen met een bijnieruitputting zullen ervaren dat wanneer ze meer slapen, ze zich slechter voelen, vooral bij het opstaan. Dit komt omdat de uitgeputte bijnieren verder vertragen in de slaap en sterk vertraagd zijn bij het ontwaken. In dat geval zou het nemen van korte slaapperiodes gedurende de dag van maximaal 20 minuten effectief kunnen zijn. Sommige mensen willen niet op tijd naar bed. Aan het einde van de dag zijn de bijnieren actief. Deze mensen voelen zich ‘avondmensen’. De oplossing voor dit probleem is wanneer men zich realiseert dat wanneer de bijnieren overdag gewoon en gezond moeten functioneren, het misschien goed is dat men ze niet steeds onder druk zet met koffie, fysieke inspanning, mentale stress of alcohol. Wanneer men deze regels in acht neemt zijn uw bijnieren in staat om te herstellen.

Beweging.

Zorg voor voldoende fysieke inspanningen elke dag. Intensieve oefeningen zijn niet nodig en word zeker nu niet aanbevolen. Lichte oefeningen (wandelen, fietsen, zwemmen, dansen, yoga etc.), bij voorkeur buitenshuis, zijn uitstekend.

Medicatie.

Wanneer u begint met uw supplementen programma is het belangrijk dat u niet stopt met het gebruik van medicijnen als u die slikt. Echter, als uw metabolisme verbetert, kunnen verschillende medicaties stap voor stap worden afgebouwd. Het is echter belangrijk dat u dit doet na overleg met uw huisarts.

Hoe volgt u het supplementen programma.

 • De aanbevelingen in het programma zijn gebaseerd op de HMA resultaten. Voor het beste resultaat wordt u aangeraden zich aan het programma te houden zoals is geadviseerd. Combineer de ochtend-, middag- en avondvoorschriften niet samen.
 • Supplementen dienen vlak voor, of tijdens, of vlak na de maaltijd ingenomen te worden.
 • Als het nodig is het aantal tabletten per dag te verminderen, gebruik dan het programma twee of één keer per dag, maar houdt de verhoudingen gelijk.
 • Maagzuurondersteuning kan noodzakelijk zijn bij het ontstaan van een opgeblazen gevoel of gasvorming. Doe dit in overleg met uw therapeut.
 • Supplementen kunnen in een afgesloten zakje of speciaal vitamine doosje worden bewaard om te voorkomen dat u uw potjes elke dag moet openen.

Wat kunt u verwachten.

 • In het algemeen zult u na de 2-4 weken na de start een verandering merken. Soms is dat een verslechtering en geen verbetering. Echter, niemand is gelijk en iedereen reageert anders!
 • Het programma is er op gericht op uw lichaamsenergie te herstellen. Veel mensen zullen dit ook merken. Als u dit merkt, verhoog dan niet direct uw werkprogramma of uw sociale agenda druk. Het is beter deze hoeveelheid energie te gebruiken voor verder herstel en opbouw.
 • Het is zeer goed mogelijk dat u zich in het begin extra moe voelt. Dit is kenmerkend voor de nieuwe balans die uw lichaam zoekt. Deze reactie kan overigens ook pas later optreden, nadat u zich eerst weer beter voelde.
 • Verandering treden op in een volgorde die u niet bepaalt, of in een volgorde die het meest belangrijk lijkt. Daarom kunnen verandering die bij u optreden, bij anderen niet of veel later voorkomen.

Verbetering en Zelf-herstellend vermogen.

Het zelf-herstellend vermogen van het lichaam gaat gepaard met veranderingen in de lichaamsprocessen. Dit kan zover gaan dat het lichaam terug gaat naar een langdurige chronisch zieke conditie om daarna volledig te herstellen. Dit kan zelfs leiden tot infecties en pijnen. Een ontstekingsproces kan ook gedurende enkele dagen optreden. Dit kan als pijnlijk worden ervaren. Veel voorkomende pijnen die optreden zijn pijn in de ogen, oren, keel, blaas of darmen. Hou gedurende deze dagen wat meer rust. Ook kan de eliminatie van zware metalen via het bloed naar de organen en de huid een oorzaak zijn. Deze stoffen komen in de lever, nieren, buik en huid naar buiten. Dit kan ook gepaard gaan met hoofdpijnen, diarree, verstoppingen of buikpijn gedurende enkele dagen. Deze reacties zijn normaal als gevolg van het herstel van het lichaam. Als dit plaats vindt kunt u het beste uw supplement programma een paar dagen stilzetten en veel rusten.

Waarom mineralen worden geadviseerd terwijl de niveaus hoog zijn.

Onderzoek heeft aangetoond dat een vervangingstherapie (aanbevelen van mineralen waarvan volgens de HMA een tekort is) niet altijd een effectieve methode is bij het in balans brengen van uw lichaam. In plaats daarvan houdt uw supplementenprogramma rekening met de complexe verbanden en relaties die er bestaan tussen mineralen en tussen mineralen / vitaminen. Het is daarom heel gewoon dat wanneer een mineraal waarvan een tekort is, niet automatisch wordt geadviseerd, maar dat een mineraal dat in overschot is wordt geadviseerd. Deze aanpak is essentieel voor het succes van het programma.

Een nieuwe analyse.

Een hernieuwde analyse vindt vaak plaats na ca. 3 maanden. Deze nieuwe analyse van erg belangrijk omdat de metabole processen in uw lichaam gaan veranderen ten gevolge van uw dieet en de supplementen. Op basis van de nieuwe analyse dient het programma wellicht te worden aangepast om te voorkomen dat uw lichaam niet de goed balans vindt. Het is zeker niet aan te bevelen om het programma meer dan 6 maanden te volgen zonder een nieuwe HMA.