GOS (ß-galacto-oligosacchariden)

 29,61 excl. BTW

GOS zijn een specifieke vorm van prebiotische galactose suikers. Deze actieve biologisch suikers komen van nature voor in moedermelk.

  • Licht zoete smaak, kan ook gebruikt worden als zoetstof
  • Makkelijk oplos- en doseerbaar door de fijne structuur van het poeder
  • Van natuurlijke oorsprong
  • Bevat geen gluten en soja, gmo-vrij
  • Bevat geen kunstmatige toevoegingen
Productnummer: 150 Categorieën: ,

Omschrijving

Galacto-Oligosachariden (GOS) zijn goed wetenschappelijke onderzochte prebiotische vezels. Ze worden beschouwd als de meest ultieme prebiotica. GOS zijn een specifieke vorm van prebiotische galactose suikers. Deze actieve biologisch suikers komen van nature voor in moedermelk en behoren tot de groep van ‘Human Milk Oligosacharides’ (HMO) suikers. Ze hebben een complexe structuur en een breed spectrum aan biologische effecten. GOS zijn geschikt voor volwassen en kinderen.

Prebiotica worden in de darmen gefermenteerd.
Prebiotische vezels zoals GOS zijn niet verteerbaar en hebben dus geen directe voedingswaarde. Ze passeren intact de maag en het bovenste deel van de dunne darm. In het onderste deel van de dunne darm en in de dikke darm worden de vezels gefermenteerd door verschillende soorten bacteriën en gisten. Hieruit wordt een reeks van stoffen geproduceerd die weer te gebruiken zijn voor de mens. Zoals vitaminen, endocannabinoïden en korteketenvetzuren zoals butyraat, lactaat, acetaat en propionaat. Daarnaast worden door de vezelconsumptie ook gassen geproduceerd zoals waterstof en koolstofdioxide.

De beste prebiotica.
GOS is een uitstekende prebiotica, naast andere prebiotica zoals fructo-oligosachariden (FOS), xylooligosachariden (XOS), soja-oligosachariden (SOS) en inuline. GOS wordt uitermate goed verdragen en het kan zelfs tijdens een FODMAP dieet worden gebruikt. Prebiotica worden overigens ook aangeduid als oplosbare vezels terwijl niet-oplosbare vezels (voedingsvezels) bekend staan om het stimuleren van de stoelgang.

Ingrediënten: ß-galacto-oligosacchariden.

Samenstelling per 1 gram: ß-galacto-oligosacchariden 1 gram.

Gebruik: Tenzij anders voorgeschreven door de therapeut starten met een halve eetlepel per dag bij de maaltijd, en langzaam opbouwen naar 4 theelepels, verspreid over de dag. Meng het poeder met water of met de voeding. Dit product is niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar. Dit product kan gasvorming in de darmen veroorzaken.

Raadpleeg voor gebruik uw therapeut in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.

Gegarandeerd vrij van: mais, gluten soja, tarwe, eieren, gist, conserveermiddelen, synthetische kleur, geur- en smaakstoffen.

Allergie informatie: Dit product kan sporen bevatten van lactose.

Droog en bij kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een geavanceerd dieet.

Inhoud: 400 gram.

 

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (0)

Wees de eerste om “GOS (ß-galacto-oligosacchariden)” te reviewen