Insuline Resistentie Combi Analyse

 180,50 excl. BTW

De Insuline Resistentie Combi Analyse omvat 6 verschillende bepalingen in bloed, waaronder insuline en glucose.
Deze bepalingen geven u een goed inzicht in het risicoprofiel voor diabetes 2 (suikerziekte)  en diabetes 3 (Alzheimer) en hart- en vaatzieken. Met deze test wordt de HOMA index bepaald, en wordt ook bepaald of uw lichaam een overproductie of een tekort aan insuline heeft. Naast de uitslag ontvangt u van ons een schriftelijke toelichting op de resultaten.

Deze analyse kan alleen door Professionals (artsen en therapeuten) worden besteld! Bestellingen van consumenten worden door ons niet verwerkt.

Productnummer: 792 Categorieën: ,

Omschrijving

Waarom?

Dat Insuline Resistentie aan een enorme opmars bezig is in de westerse wereld is geen geheim. Insuline resistentie ligt aan de basis van het ontstaan van de meeste westerse beschavingsziekten waaronder Diabetes type 2, hart- en vaatziekten en Alzheimer. De standaard benadering binnen de reguliere geneeskunde echter is fysiologisch niet juist doordat men zich eenzijdig richt op het meten van glucosewaarden in het bloed. Daarom pleiten wetenschappers ervoor dat er meer aandacht zou moeten komen voor het meten van de nuchtere insuline waarde. Stijging van de insuline productie is al 10-20 jaar vóór een eventuele stijging van de bloedglucose waarden waarneembaar. Insuline resistentie is de oorzaak, en een stijging van de bloedglucose waarden jaren later is het gevolg.

Oorzaak en gevolg

Doordat de focus in de reguliere geneeskunde ligt op het monitoren van het symptoom (stijging van de nuchtere bloedglucose en de HbA1C) en niet op de oorzaak, namelijk Insuline resistentie, wordt er als regel pas laat ingegrepen. Verder is de behandeling niet gericht op de oorzaak, de Insuline Resistentie, maar op het reguleren van het gevolg, de bloedsuiker stijging. De gecombineerde bepaling van insuline en glucose in het bloed geven de mogelijkheid van het bepalen van de zgn. HOMA-index. Dit is een indicator voor de mate van Insuline Resistentie. Artsen willen in de regel niet meewerken aan het laten prikken van de nuchtere insuline waarde, naast de veel gebruikte nuchtere glucose.

Nadat u bestelt

Na de bestelling ontvangt u binnen enkele dagen per post een bloedafname-set met daarbij een lijst van bloedafname locaties bij u in de buurt waar u dan bloed kan laten prikken. Uw ontvangt tevens een bestandslink per email in uw orderbevestiging. Dit formulier moet u downloaden, invullen en meenemen naar de PMO prikpoli. Zie voor verdere details de volgende tabs!

Wat wordt er bepaald?

  1. HS-CRP
  2. Antistoffen geoxideerd LDL cholesterol
  3. Glucose (nuchter)
  4. Insuline
  5. C-Peptide
  6. Homocysteïne

Waarom?

  1. Insuline resistentie gaat veelal gepaard met een systemische ontstekingsactiviteit die we ‘low-grade inflammation’ noemen. High-sensitive CRP is een goede parameter om dat vast te stellen.
  2. Antistoffen tegen  geoxideerd LDL cholesterol vormen een belangrijke indicator voor hart- en vaataandoeningen (een veel  voorkomende uiting van Insuline Resistentie).
  3. Nuchtere Glucose concentratie geeft samen met Insuline de mogelijkheid om de HOMA-Insuline resistentie index te bepalen, een wetenschappelijk gedocumenteerde maat voor het bepalen van de mate van Insuline resistentie.
  4. C-Peptide: Bij de evaluatie van de endogene insulinereserve heeft de bepaling van C-peptide in het perifere bloed verschillende voordelen boven die van insuline. C-peptide wordt (niet zoals insuline) bij eerste passage door de lever voor een groot gedeelte uit het bloed verwijderd. Daarom geeft deze waarde in perifeer bloed een betrouwbaarder indruk over de beta-celactiviteit dan het insulinegehalte zelf. Voorts is er bij het gebruik van exogeen insuline grote kans op het ontstaan van antilichamen die de insulinebepaling bemoeilijken. Bovendien is het onmogelijk exogene insuline te onderscheiden van endogene insuline. Met de C-peptidebepaling kan dit wel en ze wordt niet beïnvloed door antilichaamvorming.
  5. Homocysteïne: belangrijke risicofactor voor hart- en vaataandoeningen.

U ontvangt na uw bestelling:

  1. een email met een Lab-formulier voor deze analyse in de orderbevestiging. U download dit formulier en vult uw gegevens in.
  2. binnen enkele dagen een pakketje van het lab met een aantal buisjes voor het bloed. In het pakketje zit een brief waarop u de locaties kunt vinden van een PMO prikpunt bij u in de buurt. U belt het telefoonnummer (zie de brief) van het priklab, en maakt een afspraak bij u in de buurt.
  1. Op de dag van de afspraak neemt u het lab-formulier en het pakketje met buisjes mee naar de prikpoli.
    Na de bloedafname stopt u de buisjes en het ingevulde lab-formulier in de meegeleverde sealbag en stuurt u de envelop naar  het adres op de sealbag.

Let op:

  • Voor de analyse dient u “nuchter” te zijn. Dit betekent: Neem vanaf de avond voor je afspraak na 23:00 uur geen koffie en geen zuivelproducten (zoals melk, karnemelk of yoghurt). Geen gefrituurde waren en geen alcoholhoudende drank. Neem als ontbijt en/of lunch maximaal 2 sneetjes volkorenbrood belegd met bijvoorbeeld magere vleesproducten, zonder boter. Neem als drinken water of thee zonder melk en suiker. Neem geen zoetbeleg, geen fruit en geen zuivelproducten.
  • Je dient de envelop met de buisjes, dezelfde dag voor legingstijd, op de post te doen. Niet op vrijdag per post versturen, dan is het bloed te lang onderweg. Op warme of hele koude dagen zo vlak mogelijk voor legingstijd deponeren of liever nog afgeven op een PostNL Servicepunt. Niet bij de pakketten, maar bij de briefpost. Door de verpakking wordt het dan in behandeling genomen als medische post.
    Bewaar het bloed tot het moment van verzending op kamertemperatuur.
  • Bloedafname kan niet plaatsvinden bij kinderen onder de 17 jaar. Deze groep is ingedeeld onder “wilsonbekwaam”, en kan daarom niet zelfstandig bloed laten prikken.

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (0)

Wees de eerste om “Insuline Resistentie Combi Analyse” te reviewen