Vitamine B2/B3

 27,50 excl. BTW

Vitamine B2 / B3 is een combinatie product voor de ondersteuning van de energieproductie in de cellen. Vitamine B2 speelt een rol bij de instandhouding van het zenuwstelsel, de spijsvertering en de energiehuishouding. Ook is het van belang voor een gezonde huid en het gezichtsvermogen. Vitamine B2 draagt bij aan de bescherming van de cellen in het lichaam tegen oxidatieve schade.

Vitamine B3 draagt bij aan tot een normaal energieleverend metabolisme, tot de instandhouding van een normale huid en slijmvliezen, draagt bij aan hersen- en zenuw functies betrokken bij het leervermogen, heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid, en draagt bij tot een normale werking van het zenuwstelsel.

 

Productnummer: 887 Categorieën: , , ,

Omschrijving

Vitamine B2/B3 is een combinatie product voor de ondersteuning van de energieproductie in de cellen. Vitamine B2 speelt een rol bij de instandhouding van het zenuwstelsel, de spijsvertering en de energiehuishouding. Ook is het van belang voor een gezonde huid en het gezichtsvermogen. Vitamine B2 draagt bij aan de bescherming van de cellen in het lichaam tegen oxidatieve schade.

Vitamine B3 draagt bij aan tot een normaal energieleverend metabolisme, tot de instandhouding van een normale huid en slijmvliezen. Het draagt bij aan hersen- en zenuw functies betrokken bij het leervermogen. Het heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid, en draagt bij tot een normale werking van het zenuwstelsel.

Vitamine B3 komt voor in verschillende voedingsmiddelen: vlees en vis, gevogelte, noten, zaden en graanproducten. Daarnaast kan het lichaam vitamine B3 deels maken uit het aminozuur tryptofaan (bouwsteen van eiwitten). Hierdoor dragen ook eiwitrijke producten zoals zuivel en eieren bij aan de aanmaak van niacine (via de omzetting van tryptofaan).

Vitamine B3 komt in twee vormen voor: nicotinezuur en nicotinamide. Van het gebruik van grote hoeveelheden nicotinamide zijn geen nadelige effecten bekend. Deze vorm wordt over het algemeen gebruikt in supplementen en verrijkte voedingsmiddelen. Nicotinezuur, dat daarvoor ook gebruikt mag worden, kan zorgen een rode uitslag van de huid (‘flushing’). Dit heeft geen ernstige gevolgen.

Vitamine B2/B3 bevat een speciale vorm van niacine, inositol hexanicotinate, bestaande uit 6 molekulen niacine die zijn gelinkt aan inositol. In het lichaam wordt deze verbinding heel langzaam gehydrolyseerd naar inositol. Hierdoor komt deze stof heel langzaam vrij in het lichaam, en wordt voorkomen dat mensen die vitamine B3 slikken een rode uitslag krijgen (hot flush).

Ingrediënten:
Siliciumdioxide, Microkristallijne cellulose, Magnesiumstearaat, Dicalciumfosfaatdiacetaat, Natriumzetmeelglycolaat, Stearinezuur, Farmaceutische glazuur.

Samenstelling per tablet:
Vitamine B2 (Riboflavine) 100 mg (6250 % RI),
Vitamine B3 (Niacine als Inositol hexanicotinaat) 500 mg (2800% RI)
(% RI = Europese Retentie-inname).

Gebruik:
Tenzij anders voorgeschreven door uw therapeut 1x daags 1 tablet innemen tijdens of vlak na de maaltijd. Voorgeschreven dosering niet overschrijden. ATP Support is niet geschikt voor kinderen t/m de leeftijd van 3 jaar. 

Raadpleeg voor gebruik uw therapeut in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.
Droog en bij kamertemperatuur bewaren.
Buiten bereik van kinderen houden.

Gegarandeerd vrij van:
Maïs, gluten, soja, tarwe, melkproducten, gist, conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een geavanceerd dieet.

Inhoud: 90 tabletten.

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Vitamine B2/B3” te reviewen