Vitamine B3 (Flush free)

 22,50 excl. BTW

Vitamine B3 (niacine, nicotinezuur, nicotinamide) maakt onderdeel uit van het vitamine B-complex. Vitamine B3 draagt bij aan tot een normaal energieleverend metabolisme, tot de instandhouding van een normale huid en slijmvliezen, draagt bij aan hersen- en zenuw functies betrokken bij het leervermogen, heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid, en draagt bij tot een normale werking van het zenuwstelsel.

Productnummer: 878 Categorieën: , , ,

Omschrijving

Vitamine B3 (niacine, nicotinezuur, nicotinamide) maakt onderdeel uit van het vitamine B-complex. B-vitamines zijn wateroplosbare vitamines. Vitamine B3 draagt bij aan tot een normaal energieleverend metabolisme, tot de instandhouding van een normale huid en slijmvliezen, draagt bij aan hersen- en zenuw functies betrokken bij het leervermogen, heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid, en draagt bij tot een normale werking van het zenuwstelsel.

Vitamine B3 komt voor in verschillende voedingsmiddelen: vlees en vis, gevogelte, noten, zaden en graanproducten. Daarnaast kan het lichaam vitamine B3 deels maken uit het aminozuur tryptofaan (bouwsteen van eiwitten). Hierdoor dragen ook eiwitrijke producten zoals zuivel en eieren bij aan de aanmaak van niacine (via de omzetting van tryptofaan).

Vitamine B3 komt in twee vormen voor: nicotinezuur en nicotinamide. Van het gebruik van grote hoeveelheden nicotinamide zijn geen nadelige effecten bekend. Deze vorm wordt over het algemeen gebruikt in supplementen en verrijkte voedingsmiddelen. Nicotinezuur, dat daarvoor ook gebruikt mag worden, kan zorgen een rode uitslag van de huid (‘flushing’). Dit heeft geen ernstige gevolgen.

Vitamine B3 met Niacine bevat een speciale vorm van niacine, inositol hexanicotinate, bestaande uit 6 molekulen niacine die zijn gelinkt aan inositol. In het lichaam wordt deze verbinding heel langzaam gehydrolyseerd naar inositol. Hierdoor komt deze stof heel langzaam vrij in het lichaam, en wordt voorkomen dat mensen die vitamine B3 slikken geen rode uitslag krijgen.

Ingrediënten:

Vitaminen, gelatine, plantaardig stearinezuur.

Samenstelling per tablet:

Vitamine B3 (niacine 39789% ADH) 640 mg, Inositol Hexanicotinaat 800 mg, inositol 160 mg.

Gebruik:

Tenzij anders voorgeschreven door uw therapeut 1x daags 1 capsule tijdens de maaltijd.

Raadpleeg voor gebruik uw therapeut in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik. De voorgeschreven dosering niet overschrijden.

Droog en bij kamertemperatuur bewaren.

Buiten bereik van kinderen houden.

Gegarandeerd vrij van:

Lactose, eieren, vis, pinda’s, schelpdieren, soja, noten, tarwe, gist, gluten, maïs, rijst, suiker, conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

 

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een geavanceerde voeding.

Inhoud: 100 capsules

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (0)

Wees de eerste om “Vitamine B3 (Flush free)” te reviewen