No-Fenol

 37,00 excl. BTW

Het enzym xylanase is de belangrijkste component van No-Fenol en is een enzym dat wordt gebruikt om de structurele componenten van plantencelwanden, die voornamelijk uit zeer complexe koolhydraten bestaan, af te breken. Xylanase wordt in de drank industrie gebruikt om meer sap uit vruchtvleesvezels te halen.

 • Betere afbraak van groenten en fruit
 • Helpt de vertering van polyfenolen (“fenolen”) te ondersteunen
 • Neigt de ontlasting te verzachten
Productnummer: 161 Categorieën: , ,

Omschrijving

No-Fenol is ontwikkeld als antwoord op de vraag naar een product dat de vertering van fruit en groenten zou ondersteunen, zonder de problemen die zouden worden geassocieerd met polyfenolische verbindingen. Uit reacties van klanten blijkt dat No-Fenol voor velen de toevoeging van deze voedingsmiddelen aan de voeding zonder complicaties mogelijk maakt.

Alle planten bevatten een zekere mate van polyfenolische verbindingen (ook wel “fenolen” genoemd). De polyfenolstructuur zelf komt overal in de natuur voor en is essentieel voor veel levensprocessen. De huidige opvatting is dat sommige mensen, waaronder een subgroep van kinderen met het autismespectrum, moeite hebben met de verwerking van polyfenolische verbindingen. Dit kan zich uiten in gedragsproblemen en lichamelijke symptomen zoals rode oren en wangen en donkere kringen onder de ogen.

Hoewel de redenen niet goed zijn gedefinieerd, wordt aangenomen dat de polyfenolen in voedingsmiddelen misschien “vast komen te zitten” in een deel van een metabolische cyclus, vermoedelijk betrokken bij verschillende ontgiftingsroutes.

Literatuur

De onderzoeksliteratuur geeft aan dat sommige polyfenolen worden gemodificeerd door de toevoeging van koolhydraatgroepen aan hun structuren, wat hun kruising in cellen en metabolisatie kan verhinderen. De huidige hypothese waarom No-Fenol kan helpen, is door het vermogen van de enzymen in dit product om de koolhydraatgroepen uit de polyfenolen te verwijderen, waardoor een normale verwerking door de ontgiftingsroutes mogelijk wordt. Er is geen bewijs dat No-Fenol polyfenolische structuren direct wijzigt. Het succes van No-Fenol door de toevoeging van polyfenolische voedingsmiddelen weer aan de voeding van sommigen toe te staan, kan eerder leiden tot een herevaluatie van de basis van het polyfenol “probleem”.

Xylanase

Het enzym xylanase is de belangrijkste component van No-Fenol en is een enzym dat wordt gebruikt om de structurele componenten van plantencelwanden, die voornamelijk uit zeer complexe koolhydraten bestaan, af te breken. Xylanase wordt in de sapindustrie gebruikt om meer sap uit vruchtvleesvezels te halen. Ten minste één referentie geeft aan dat polyfenolische verbindingen feitelijk worden verhoogd bij gebruik van xylanase. Op basis van deze referentie en het feit dat No-Fenol ‘fenolgevoelige’ personen toestaat polyfenolisch voedsel binnen te krijgen, gelooft Houston Enzymes nu dat het polyfenolprobleem veel complexer is dan eerder werd gedacht, en misschien niet zozeer aan de aanwezigheid van fenolen met betrekking tot de specifieke structuur van deze polyfenolen.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan polyfenolen zijn onder meer:

 • felgekleurde vruchten
 • felgekleurde groenten
 • rode wijn
 • koffie
 • zwarte en groene thee
 • specerijen
 • donkere chocolade

Zal het gebruik van orale enzymen ervoor zorgen dat mijn alvleesklier stopt met het maken van enzymen?

Nee. Studies hebben weinig of geen effect aangetoond van orale enzymen op de productie van pancreasenzymen. De productie van pancreasenzymen wordt niet gereguleerd door een feedbacksysteem en kan niet bepalen of u orale enzymen gebruikt.

Wat is de dosering voor No-Fenol?

Geen enkele dosis is voor iedereen geschikt. De dosering wordt niet berekend op basis van leeftijd of lichaamsgewicht, maar op basis van hoeveel er in een maaltijd wordt gegeten. Grote maaltijden of maaltijden met voedsel dat mogelijk niet goed wordt verdragen, kan een hoger enzymgehalte vereisen. Er treedt geen toxiciteit op bij elk doseringsniveau voor enzymen, dus u kunt er veel nemen zonder u zorgen te maken over bijwerkingen. We moedigen wat experimenten aan om de hoeveelheid te vinden die het beste bij u past. Een dosis van ½ tot 1 capsule per maaltijd lijkt voor de meesten echter prima. U kunt indien nodig meer proberen.

Vullers

No-Fenol-capsules bevatten microkristallijne cellulose en medium-chain triglyceride (MCT) poeder als vulstof. De MCT is afgeleid van palm- of kokosolie en de cellulose is afgeleid van Europese sparren. De capsule is ook cellulose.

U mag de No-Fenol-capsules openen en mengen met voedsel of drank. Bekijk ook onze TriEnza kauwtabletten die enkele van de belangrijkste enzymen van No-Fenol bevat, plus andere enzymen voor koolhydraten, vetten en eiwitten.

Contra indicaties bij Enzym Supplementatie

Dit product is mogelijk niet geschikt voor mensen met bekende allergieën voor enzymeiwitten, hoewel niet-specifieke schimmelallergieën het gebruik van schimmelenzymen niet noodzakelijk uitsluiten. Raadpleeg uw arts voor verder advies en wees voorzichtig. Degenen met bekende anafylactische allergische reacties op schimmeleiwitten mogen GEEN schimmel-afgeleide enzymen inslikken.

Ingrediënten: Enzym mengsel [soja], Vegetarische Capsule (cellulose, water), microkristallijn cellulose en middellange-keten vetzuren.

Hoeveelheid per dosering / capsule:

Hoeveelheid % RI
Enzym mengsel 288 mg *
– Xylanase 32,000 XU
– CereCalase® (1,500 MU) Hemicellulase, beta-glucanase, phytase 75 mg *

* %RI = Europese Retentie Inname

CereCalase is a geregistreerd handelsmerk van National Enzyme Company.

Gegarandeerd vrij van:
Zetmeel, zuivel, tarwe, gist, gluten, noten, kunstmatige zoetstoffen en dierlijke ingrediënten.

Allergie informatie: Dit product bevat eiwitten uit schimmels.

Gebruik: 
Tenzij anders voorgeschreven door uw therapeut, 1 of 2 capsules bij de maaltijd. Capsules kunnen worden opengemaakt en worden gemengd met voedsel of drank.
Dit product is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een geavanceerde voeding.

Let op:
Niet gebruiken als er actieve zweren of gastro-intestinale bloedingen aanwezig zijn. Pas op dat u geen enzympoeder inademt.

Waarschuwing:

 • Buiten bereik van kinderen houden.
 • De aanbevolen dosering niet overschrijden.
 • Het zegel mag bij eerste gebruik niet gebroken of beschadigd zijn.
 • Raadpleeg voor gebruik uw therapeut in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.

Inhoud: 90 capsules.

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (0)

Wees de eerste om “No-Fenol” te reviewen

Misschien vindt u deze ook leuk…