Nutritional Balancing vraagt tijd van het lichaam en speciale HMA supplementen om dit te ondersteunen.

In heel veel gevallen zijn belangrijke vitale mineralen in het lichaam verdrongen en vervangen door toxische metalen zoals lood, cadmium, kwik, aluminium. Deze toxische stoffen zitten vaak diep opgeslagen in het weefsel en zijn niet altijd direct zichtbaar in de HMA analyse. Pas bij een herhaalanalyse na ca 3 maanden is zichtbaar dat de behandeling leidt tot het vrijkomen van deze stoffen. Het totale proces van herstel duurt daarom soms enkele maanden, en is afhankelijk van je conditie bij de start van het programma. Er zijn voorbeelden bekend dat het soms wel 6 maanden duurt voordat bijvoorbeeld ijzer volledig weer in de juiste balans aanwezig is. Ook andere factoren zoals lifestyle, dieet, stress en het gebruik van medicijnen zal het herstel beïnvloeden.  

Metabolic Pack


Bio-Multi is een specifiek multivitaminen-mineraal product dat is ontwikkeld om de metabole oxidatiesnelheid te ondersteunen. Het aanpassen hiervan wordt beïnvloed door een aantal verschillende nutritionele factoren. Bio-Stim is een speciale combinatie van 10 mineralen, vitaminen en glandular concentraten, speciaal ontwikkeld om het lichaam te helpen beter met stressvolle omstandigheden om te gaan. Bio-Mins is een multi-nutriënt formule dat een groot aantal vitaminen en mineralen bevat en er op gericht is om de totale lichaamsfysiologie te balanceren. Bio-Stress is speciaal geformuleerd om de overmatig snelle oxidatiesnelheid te verminderen. Het product bevat een speciale groep aan nutriënten voor de ondersteuning van het centrale zenuwstelsel  de schildklier en de bijnieren. Deze nutrienten zijn Calcium, Vitamine A, Vitamine B12, choline, panthoteenzuur, methionine, bioflavonoiden, zink, jodide en koper.  

Orgaan extracten 


Bio-Dren bevat runder-bijnier nucleoproteïnen. Dit product wordt over het algemeen aanbevolen voor mensen die een langzame en trage-gemengde oxidatiesnelheid (HMA analyse) bezitten. Bio-Thyro is een glandular complex dat ontwikkeld is om de schildklier te ondersteunen. Het product bevat geen hormonen en bevat gevriesdroogde glandulars. Bio-Thym bevat thymus- en bijnier-nucleoproteïnen in combinatie met special nutriënten. Bio-Thym is ontwikkeld voor mensen met een snelle metabole huishouding en een gemengd snelle oxidatie. Bio-Ren bevat nier-nucleoproteinen met specifieke synergetisch nutriënten. Vitamine C helpt energie vrij te maken uit de voeding, de Magnesium draagt bij aan (hersen- en zenuwfuncties betrokken bij) concentratie en Mangaan helpt bij de normale vorming van bindweefsel. Bio-Fem bevat een speciale combinatie van gevriesdroogde eierstokklier extract en bijnier nucleoproteinen met belangrijke synergetische nutriënten.  

Vitamines


Bio-AC bevat vitamine A, vitamine C en bio-flavonoïden. Bio-AC wordt aanbevolen om het immuunsysteem te ondersteunen.  

Vertering


Bio-Bile is een formule met galzuren en synergetische factoren. Betaïne HCL met pepsine  ondersteunt bij de vertering van voedsel in de maag. Betaïne draagt bij aan een normaal metabolisme van homocysteïne bij een dagelijkse inname van 1.500 mg betaïne. Doseringen boven de 4.000 mg verhogen de cholesterolgehalten aanzienlijk. Bio-Digest bevat enzymen voor de ondersteuning van de spijsvertering. Zetmeel, vetten en eiwitten worden gehydrolyseerd met behulp van trypsine en chymotrypsine.  

Mineralen


Macromin is geformuleerd om de noodzakelijke balans van calcium en magnesium te leveren. Macromin biedt deze essentiële onderdelen in een zeer goed opneembare vorm zoals calcium en magnesiumcitraat en -chelaat. Dit product bevat de ondersteunende voedingsstof Borium voor een betere absorptie en het gebruik van deze essentiële mineralen. Bio-Immuun is een multi-nutriënt formule die is ontwikkeld om de afweer van het lichaam te ondersteunen. Bio-Immuun bevat nutriënten die zorgt voor een goede weerstand en die een normale werking van het immuunsysteem ondersteunen. Bio-Pan is een formule met zink, pantotheenzuur en cysteine en ontwikkeld om de Coenzym A activiteit te stimuleren. Zink speelt een belangrijke rol in de werking van veel enzymen. Pantotheenzuur is een onderdeel van Coenzym A, dat een belangrijke rol speelt bij de energiehuishouding en stressmanagement in het lichaam.  

Speciale Producten


Magnesium is een belangrijk mineraal. Het is belangrijk voor een normale spierwerking draagt is goed voor de gemoedstoestand, leerprestaties en het concentratievermogen. Magnesium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. Zink is een essentieel mineraal dat wordt gebruikt bij een groot aantal lichaamsfuncties. Voorbeelden hiervan zijn de anti-oxidatieve werking en weerstand. Zink ondersteunt een groot aantal enzymen in het lichaam. Taurine speelt een rol bij de vorming van galzouten, bij de spieren in het lichaam en de vertering van vetoplosbare vitaminen. Taurine is aanwezig in veel dierlijke producten, en kan worden aangemaakt in het lichaam uit cysteïne en methionine met behulp van vitamine B6.