HRV analyses

Heart Rate Variability

Met een 72 uurs meting meet u de
hoeveelheid en kwaliteit van herstel na inspanning

Heart Rate Variability

Een Lifestyle Evaluatie met een HRV meting zorgt voor een zeer gedetailleerde kijk op het leven: werkvrije tijd en slaap. Uit de beoordeling blijkt gepersonaliseerde informatie over het effect van leefstijl-factoren op de gezondheid en coping. Zo worden verschillende stressfactoren, de hoeveelheid herstel, kwaliteit van de slaap en de gezondheid, de gezondheid en fitheid, en de effecten van fysieke activiteit bepaald.

STRESS EN HERSTEL GEMETEN IN HET DAGELIJKSE LEVEN ZONDER DAT U MERKT

Heart Rate Variability

Veel gezondheidsklachten zijn terug te voeren op een verkeerde balans tussen werk en privé, tussen inspanning en ontspanning van het lichaam. Veel mensen zijn zich echter niet bewust van deze onbalans, zeker als men niet merkt dat op fysiologisch of psychologisch vlak het lichaam per dag te veel energie verbruikt en niet goed herstelt tijdens de slaap.
Het immuunsysteem en het neuro-hormonale systeem zijn de belangrijkste regelsystemen van de mens. Het neuro-hormonale systeem bestaat uit een netwerk van hormoonklieren samen met het autonome zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel heet ‘autonoom’ omdat het onafhankelijk van onze wil functioneert. Dat zou de gedachte kunnen oproepen dat we dat systeem dus niet kunnen beïnvloeden. Niets is minder waar. We beïnvloeden het constant, alleen niet (alleen) door gedachten maar door gedrag.

De HRV meting van Firstbeat wordt wereldwijd beschouwd als de beste HRV meting die er bestaat. Het unieke algoritme toont op unieke manier wanneer u op de dag stress ervaart en wat de effecten zijn van een sportieve inspanning. Nog belangrijker: U krijgt inzage of u tijdens de slaap voldoende herstelt en wat de kwaliteit is van dat herstel.

GESCHIKT VOOR CHRONISCHE KLACHTEN EN HET METEN VAN WERKSTRESS

Hoeveel en welke stressmomenten ervaart u?

De HRV Lifestyle Analyse is bij uitstek geschikt voor mensen die kampen met gezondheidsproblemen en willen onderzoeken hoe hun lifestyle hierin een rol speelt. De HRV Lifestyle Analyse brengt de verhouding in kaart tussen activiteit (stress) en herstel in het leven van alle dag, om zo serieuze overbelasting en uitputting te kunnen voorkomen. Door een vergelijking te maken tussen werktijd, vrije tijd en slaap kan een goed beeld verkregen worden van de balans tussen stress en herstel.

DOWNLOAD RAPPORT VOORBEELD VAN DE HRV LIFESTYLE ANALYSE

Uitgebreide interpretatie

Op verzoek van de therapeut of coach verhuurt Biocoherence Nederland de HRV meter (Bodyguard) aan de cliënt die de HRV meter na de meetperiode terugstuurt. Biocoherence Nederland verzorgt de rapportage voor de therapeut of coach. Samen met de therapeut of coach kan dan worden vastgesteld hoe en of de gekozen behandelwijze resultaat kan hebben op de energiebalans in het lichaam. De rapportage biedt veel inzicht in de wijze waarop een gezonde levensstijl kan bijdragen aan het herstel.

Uniek is het onderscheid dat wordt gemaakt tussen een mentale burn-out (het autonome zenuwstelsel werkt niet goed), en een fysiologische burn-out (bijnier overactiviteit). Beide aspecten bepalen namelijk de duur van de benodigde interventie, maar ook of de cliënt met een multidisciplinaire aanpak (mentaal en via een orthomoleculaire aanpak) ondersteund moet worden.

Een therapeut ontvangt een uitgebreide rapportage en wordt u door ons getraind.

Voor een cliënt is de rapportage erg inzichtelijk en wordt duidelijk wanneer er op meer vlakken een interventie nodig is

Vraag de HRV meting eenvoudig aan

De rapportage biedt veel inzicht in de wijze waarop een gezonde levensstijl kan bijdragen aan het herstel. Bij een neuro-hormonale verstoring wordt soms zelfs afgeraden om geen sterke fysieke inspanningen te plegen (bijvoorbeeld cardiovasculaire inspanning in de sportschool) omdat dit het herstel in de weg kan staan.

Bekijk de video over de begeleiding door ons!

Vul hier uw persoonlijke gegevens in

De meter die de cliënt ontvangt bevat enkele (beveiligde) gegevens. Alleen wanneer wij deze gegevens ontvangen, kunnen wij de HRV meter klaarmaken en toesturen. Na het versturen ontvangt u automatisch  per email een kopie van de ingevulde gegevens.

Wilt u de gegevens minimaal 7 dagen voor het tijdstip van de meting naar ons toesturen om er zeker van te zijn dat de cliënt de HRV meter op tijd in huis heeft?

Heeft u vragen? Benader ons per e-mail, of (wanneer van toepassing) uw coach / arts.