Masterclass Heart Rate Variability

Inzage in uw lifestyle en stress niveau’s, zowel overdag als ‘s nachts

Masterclass Heart Rate Variability

Een Lifestyle Evaluatie met een HRV meting zorgt voor een zeer gedetailleerde kijk op het leven: werk, vrije tijd en slaap. Uit de beoordeling blijkt gepersonaliseerde informatie over het effect van leefstijl-factoren op de gezondheid en coping. Zo worden verschillende stressfactoren, toereikendheid van herstel, kwaliteit van de slaap en de gezondheid en fitheid effecten van fysieke activiteit bepaald.

We organiseren daarom voor Gezondheidsprofessionals 2x per jaar een Masterclass HRV

STRESS EN HERSTEL GEMETEN IN HET DAGELIJKSE LEVEN ZONDER DAT U MERKT

Heart Rate Variability

De HRV Lifestyle Analyse is bij uitstek geschikt voor mensen die kampen met gezondheidsproblemen en willen onderzoeken hoe hun lifestyle hierin een rol speelt. De HRV Lifestyle Analyse brengt de verhouding in kaart tussen activiteit (stress) en herstel in het leven van alle dag, om zo serieuze overbelasting en uitputting te kunnen voorkomen. Door een vergelijk te maken tussen werktijd, vrije tijd en slaap kan een goed beeld verkregen worden van de balans tussen stress en herstel.

Uniek is het onderscheid dat wordt gemaakt tussen een mentale burnout (het autonome zenuwstelsel werkt niet goed), en een fysiologische burnout (bijnier overactiviteit). Beide aspecten bepalen namelijk de duur van de benodigde interventie, maar ook of de client met een multidisciplinaire aanpak (mentaal en via een orthomoleculaire aanpak) ondersteund moet worden.

go digital

GESCHIKT VOOR CHRONISCHE KLACHTEN EN HET METEN VAN WERKSTRESS

Masterclass

Al heel lang is in de wetenschap bekend dat je de toestand van het autonome zenuwstelsel, en daarmee van één van de belangrijkste regelsystemen, kunt berekenen aan de hand van een ECG (Elektrocardiogram). HRV staat voor Heart Rate Variability (variatie in de hartslag intervallen). Op deze manier kan van minuut tot minuut bepaald worden of iemand in de actieve stand staat (werken, sporten, etc.) dan wel in de rust stand (slapen, eten, ontspannen). En in een meerdaagse meting kun je zien hoe het met de balans is gesteld. Tevens zijn we instaat te bepalen op een burn out aan te pakken is met alleen een lifestyle aanpassing, of dat het lichaam fysiologisch ontregeld is, en daar ook een interventie noodzakelijk is. Hiermee biedt deze analyse een unieke meerwaarde waar het gaat om effectieve interventies!

Tijdens deze masterclass leert u de meerwaarde van de HRV-meting te begrijpen en aan de hand van uitgebreide casuïstiek, de rapportage te lezen en deze toelichten naar uw cliënten.

GEGEVENS MASTERCLASS

Datum:            8 september 2023, 13:00 uur

Locatie:           ’t Ampt van Nijkerk (Golden Tulip), Berencamperweg 4, Nijkerk

Kosten:           € 225,00 excl. BTW, en inclusief een meting vooraf bij uzelf. Na aanmelding ontvangt u een factuur. Uw inschrijving is definitief na ontvangst van betaling. Restitutie bij afmelding is na de bevestiging helaas niet mogelijk.

Accreditatie:   NWP (1,5 punt licentie NatuurGeneeskunde)

Extra mogelijkheid: Het is uiteraard mogelijk een HRV rapport van een cliënt tijdens de masterclass te bespreken.