About Biocoherence

Preventieve gezondheid is onze passie

Multidisciplinaire samenwerking is noodzakelijk bij het herstel van chronische ziekten

Een systeembenadering van de vijf regulatie processen

Biocoherence Nederland is opgericht in 2006 and is gespecialiseerd in onderzoek naar de relaties en interacties tussen processen in het lichaam die de gezondheid reguleren. We benaderen gezondheid integraal; fysieke, mentale en sociaal-emotionele processen worden als één geheel benaderd. We gebruiken het wetenschappelijke ‘Biomatrix Theory‘ systeemmodel waarlangs de gezondheidsprocessen in kaart zijn gebracht. Dit betekent dat ons netwerk van therapeuten, artsen en doctoren met uitgebreide vragenlijsten kunnen werken, de tijd nemen voor een goede systeemdiagnose en metingen verrichten. Ze onderzoeken met patroonherkenning naar het disfunctioneren van belangrijke regulatie processen die aan de basis staan van chronische ziekten, stress-disbalans, vermoeidheid en burn-out.

UNIekE SYSTEeM ANALYSes

Systeem analyses met een toelichting

In de loop der jaren hebben we een aantal unieke systeemanalysemethoden op de markt gebracht. De vraag die wij steevast horen tijdens de workshops die wij regelmatig organiseren is: “Hoe kan ik dit als professional zelf toepassen?” Met veel enthousiasme trainen wij daarom vele gezondheidsprofessionals in de interpretatie van deze analyses. De specifieke supplementen die wij aanbieden passen goed bij deze aanpak. Inmiddels laten we ook een aantal gezondheidsbevorderende producten gericht op het herstel van specifieke receptoren exclusief voor ons produceren. We zijn er trots op. Onze systeembenadering heeft geleid tot een groot netwerk van artsen, natuurgeneeskundig therapeuten, maar ook leefstijl- en burn-outcoaches, die inmiddels intensief door ons worden begeleid.

DE AFWEZIGHEID VAN ZIEKTE IS NIET HETZELFDE ALS GEZOND ZIJN

Onze visie

Zoals een auto nog rijdt terwijl het oliepijl te laag is, kan een lichaam nog functioneren terwijl processen ontregeld zijn. Bij de auto kunt u op tijd ingrijpen dankzij een waarschuwingssignaal op het dashboard. Bij het lichaam zijn de waarschuwingssignalen moeilijker te herkennen herkennen.

Biocoherence is gespecialiseerd in het lezen van de gezondsheidssignalen van het lichaam. We werken op basis van wetenschappelijk gevalideerde analysemethoden. De resultaten hiervan geven inzicht in de werking van de regulatiesystemen in het licht van de levensstijl, levensfase en sociale, fysieke en mentale omstandigheden van uw patiënt. Met dit totaalbeeld kunt u preciezer het patroon van een ontregeling bepalen. En hoe u dit kunt herstellen.

De inzichten uit onze analyses geven uw patiënt ook richtlijnen om zelf hun leven gezonder in te richten. Lichaamsconditie en levensstijl vormen de basis van een persoonlijk advies. Dat gaat verder dan een medicijn of de behandeling van een klacht. Het is een op maat gesneden totaalaanpak, gebaseerd op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Dat sorteert niet altijd effect op de klacht op korte termijn, maar vooral op de langere termijn zal de patiënt gezondheidsherstel ervaren.

De oorzaak van een probleem ligt immers vaak op een andere plaats dan de plek waar de patiënt de klachten ervaart. Het verhelpen van de oorzaak duurt soms langer dan het verhelpen van de klacht, maar het zorgt er wel voor dat de klacht of complicatie op lange termijn uitblijft.

Als u als therapeut, arts of coach bent aangesloten bij Biocoherence Nederland kunnen wij u aan de hand van regulatie diagnostiek helpen met een maatwerk oplossing die het lichaam van uw patiënten weer in hun eigen kracht terugzet. We ondersteunen onze relaties met:

Volledige geautomatiseerde digitale intake met een groot aantal vragenlijsten
Geavanceerde systeem analyses
Digitaal cliënten platform voor het opslaan van uw gegevens in de cloud
Patroonherkenning van disbalans op regulatieniveau en interpretatie van de analysegegevens
Intensieve begeleiding
Persoonlijke interventie adviezen voor de cliënt en producten die noodzakelijk voor de interventie
Intervisie, masterclasses en workshops

Wetenschap en inzichten

We delen inzichten uit de wetenschappelijke literatuur en casestudies. Zo ontstaat er een kennisnetwerk dat zich steeds verder uitbreidt en specialiseert.

Analytische methoden

Wij werken met een aantal unieke analysemethoden. Deze sluiten aan bij ons basisidee: ieder lichaam is uniek en vraagt om een eigen aanpak. De analyses geven een goed beeld van de verschillende regelsystemen.

Product selectie

Voor de analyses, hoogwaardige supplementen, vitaminen en mineralen werken wij met een selectieve groep leveranciers die aansluiten bij onze werkwijze. Of we laten ze zelf produceren.