Wat is een haar mineraalanalyse

Haar bevat, net als elk ander lichaamsweefsel, mineralen die worden opgeslagen als het haar groeit. Alhoewel haar dood weefsel lijkt, blijven de mineralen aanwezig als het haar groeit. Een haarmonster dat wordt afgeknipt voor een haar mineraalanalyse vlak bij de hoofdhuid, bevat informatie over de minerale huishouding van de afgelopen 3 maanden, afhankelijk van de groeisnelheid van het haar.

Een haar mineraalanalyse is een screening van 21 mineralen en toxische metalen in het haar. Het is een bepaling die niet invasief, relatief goedkoop en erg nauwkeurig is.  Door het gebruik van deze “minerale blueprint” van de interne fysiologische processen van het lichaam, kan een heel helder inzicht worden verkregen in metabole processen, de energieniveau’s in de cellen, suiker en koolhydraatintolerantie, de mate van stress, het immuunsysteem en de activiteit van de bijnieren. De analyse wordt daarom gebruikt om het advies te vereenvoudigen voor de juiste interventie met voedingssupplementen en/of dieet aanpassingen.

De haar mineraalanalyse wordt beschouwd als de standaard test die wereldwijd wordt gebruikt voor de biologische monitoring van sporenelementen, mineralen en zware metalen in mensen en dieren. Deze analyse wordt ook gebruikt bij het bepalen van mineralen in gesteentes en grond.

Bestel hier:

Uniek

Om speciale redenen is onze Haarmineralen analyse de beste die er te verkrijgen is. We gebruiken één van de laboratoria die de haarmonsters niet wassen voor de analyse. De praktijk leert namelijk dat hiermee wateroplosbare elementen in en van het haar worden weggespoeld. Hierdoor worden onnauwkeurige resultaten verkregen. In 2001 is hierover een publicatie verschenen in the Journal of the AMA (Seidel, S. et al., Assessment of Commercial Laboratories Performing Hair Mineral Analysis, JAMA, 285(1) Jan 3:67-72.). De twee laboratoria die de haarmonsters niet wasten lieten de beste resultaten in de vergelijkende test zien.

Ons laboratorium maakt gebruik van kwaliteitsprocedures. Deze omvatten het gebruik van controles bij de start, gedurende de analyse en aan het einde van de analyse. Het laboratorium voert een tweede analyse uit van het haarmonster als er analyse resultaten worden verkregen die niet worden verwacht, en er waarden worden gevonden die ver buiten de normale range liggen. Het is daarom belangrijk dat er voldoende materiaal wordt opgestuurd.

We bieden voornamelijk de mineraalanalyse aan met de daarbij behorende uitgebreide interpretatie van 15-20 pagina’s die de belangrijke mineraal niveaus, en de verhoudingen weergeeft. Deze informatie omvat tevens een uitleg over de metabole snelheid, energie niveaus, suiker- en koolhydraatgevoeligheid, het immuunsysteem, de bijnier en schildklier status, metabole trends en basis dieet adviezen. Tevens bevat de rapportage een advies voor het gebruik van speciaal ontwikkelde supplementen die de metabole processen in het lichaam weer in balans kunnen brengen.

Download hierbij onze brochure van de haarmineraal analyse:
Brochure HMA

De haar mineraalanalyse kan worden aangevraagd door therapeuten die wanneer ze bij ons zijn geregistreerd, deze analyse via onze webshop kunnen bestellen.

De haar mineraalanalyse kan ook worden aangevraagd door consumenten die actief bezig zijn met hun gezondheid en vitaliteit en niet onder behandeling zijn van een therapeut. De rapportage wordt door ons toegelicht in een persoonlijk telefonisch of Skype gesprek. Indien blijkt dat u daarna verder door een gespecialiseerde arts of therapeut verder geholpen wil worden, dan verwijzen we u graag door.

 

HMA voor dieren

Soms ontvangen we de vraag of we HMA ook op dieren kunnen uitvoeren. Ja, dat is mogelijk. De interpretatie van de uitkomst hiervan is echter niet gelijk aan die van mensen. Deze analyse dient derhalve alleen maar om een beeld te geven van de aanwezigheid van mineralen en zware metalen in het dier; u ontvangt alleen de gehaltes in tabel-vorm. Neemt u contact met ons op als u meer informatie wilt.

Voor het insturen van een haarmonster van dieren in een envelop dient u verschillende gegevens in te vullen:

HMA voor dieren