Wat is een Haar Mineraal Analyse

Haar bevat, net als alle andere lichaamsweefsels, mineralen die worden afgezet naarmate het haar groeit. Hoewel het haar dood is, blijven de mineralen aanwezig terwijl het haar verder uitgroeit. Een haar dat dicht bij de hoofdhuid is geknipt, geeft informatie over de minerale activiteit in het haar die de afgelopen drie tot vier maanden heeft plaatsgevonden, afhankelijk van de haargroeisnelheid. Een haar mineraal analyse is een screeningstest voor het niveau van 20 fysiologisch relevante mineralen en toxische metalen. Het is een analyse die niet-invasief, relatief goedkoop en uiterst nauwkeurig is. Een haarmonster dat dicht bij de hoofdhuid wordt afgeknipt, geeft informatie over de minerale activiteit in het haar die plaatsvond in de afgelopen drie tot vier maanden. Een analyse van haarweefsel mineralen wordt tegenwoordig beschouwd als een standaardtest die over de hele wereld wordt gebruikt voor de biologische monitoring van sporenelementen en giftige metalen bij mens en dier.

Waarom een Haar Mineraal Analyse

  • Bloed- en urinetests geven een onmiddellijke meting die door vele factoren kan worden beïnvloed. Urinescreening is een zeer effectief instrument om de voortgang van ontgiftings- / chelatietherapieën te meten.
  • Een haar analyse geeft een langetermijnmeting die niet wordt beïnvloed door recente maaltijden, activiteiten zoals lichaamsbeweging of emotionele toestanden.
  • Giftige metalen blijven zelden lang aanwezig  in het bloed of de urine, maar zetten zich vaak af in het haar, waar ze gedurende een periode van drie maanden kunnen worden gemeten.

Welke mineralen en metalen worden gemeten?

De resultaten worden gepresenteerd en geïnterpreteerd als significante mineraal ratio’s/ Deze ratio, inclusief de beoordeling van specifieke absolute waarden worden gebruikt voor de volgende beoordelingen:

Metabole oxidatiesnelheid: Hoe uw voedsel in het lichaam wordt gemetaboliseerd en hoe het lichaam het voedsel in energie omzet. Er zijn drie soorten oxidatiesnelheden: langzame, snelle en gemengde oxidatie. De ideale snelheid is een iets langzame of iets snelle oxidatiesnelheid.
Mate van stress: De “General Adaption Syndrome theory” gebruikt 3 fasen van stress: Alarm, Weerstand and Uitputting. Sinds 2015 worden er verbeteringen aan deze theorie aangebracht vanuit onderzoek in de stress fysiologie. Een nieuwe benadering is de zg. Allostatic Load. Dit is een maat voor de opgebouwde stress belasting in het lichaam. Hierbij wordt dus onderscheid gemaakt tussen korte termijn en lange termijn stress belasting. We hebben een nieuw uniek algoritme ontwikkeld van waaruit we deze Allostatic Load uit de verschillende ratio’s in combinatie met andere testen kunnen afleiden.
Koolhydraat tolerantie: De overmatige opname van koolhydraten via de voeding wordt vaak geassocieerd met de ontwikkeling van vele gezondheidsproblemen, waaronder glucosemetabolisme (suiker), spijsverteringsproblemen, schimmelinfecties, vermoeidheid, depressies en andere problemen.
Eiwit synthese: Adequate eiwitsynthese is van vitaal belang voor de regeneratie van alle lichaamsweefsels. Dit vereist een goede vertering, opname en benutting van eiwitten.
Vertering: Als de spijsvertering verstoord is, zal zelfs het beste dieet het lichaam niet van de benodigde voedingsstoffen voorzien. Bovendien zal onjuist verteerd voedsel in de darmen gisten of bederven en toxines produceren die vervolgens in het lichaam worden opgenomen.
Immuun systeem: Het immuunsysteem heeft vele aspecten, waaronder de gezondheid van de witte bloedcellen, het spijsverteringskanaal, celmembranen, antioxiderende voedingsstoffen en het autonome evenwicht. Zeer belangrijk voor uw weerstand.
Lever en nies-stress: De belangrijkste functie van de nieren is om gifstoffen en andere afvalproducten uit het bloed te scheiden. Ze zijn ook betrokken bij de regulering van de bloeddruk en het in evenwicht houden van water, zouten en elektrolyten. Zowel de lever als de nieren zijn zeer belangrijke ontgiftingsorganen en zijn veelvoorkomende plaatsen van ophoping van giftig metalen.
Ontstekingen: Acute ontsteking veroorzaakt over het algemeen een toename van de bijnieractiviteit en dus een toename van de uitscheiding van het pro-inflammatoire hormoon aldosteron (natrium). Cortisol en cortison (kalium) zijn ontstekingsremmende hormonen omdat ze ontstekingen verminderen.
Cel doorlaatbaarheid: De juiste mate van celpermeabiliteit is erg belangrijk voor het behouden van een uitstekende gezondheid. “Natrium en kalium hebben de neiging de celuitwisseling en de opname van in water oplosbare gifstoffen te vergroten. Calcium en magnesium hebben de neiging om deze situatie om te keren.
Bijnieren en schildklier gezondheid: De bijnier en schildklier zijn de belangrijkste energieproducerende organen in het lichaam. Ze werken samen om eenvoudige suikers uit de lever vrij te maken en deze vervolgens om te zetten in energie. Deze klieren moeten op een optimaal niveau functioneren om de maximale hoeveelheid energie te hebben. De bijnier- en schildklier bepalen ook de snelheid van metabolisme (oxidatiesnelheid).
Specifieke Mineraal patronen: Geestelijke gezondheid heeft een grote invloed op de fysiologische gezondheid. Mentale stress veroorzaakt verschillen in hormoonbalansen en een ontregeling van het autonome zenuwstelsel. Uiteindelijk zal de mogelijkheid om tijdens de slaap goed te herstellen van stress sterk afnemen (sympathische dominantie van het zenuwstelsel). Voorbeelden zijn de aanwezigheid van een calcium”shell”, een omgekeerde Natrium / Kalium verhouding, burn-outprofielen en Koper-onbalans of Kopertoxiciteit.
Toxische Metalen ophoping: Giftige metalen kunnen honderden symptomen veroorzaken en bijdragen aan veel ernstige gezondheidsproblemen. Er zijn geen veilige niveaus van giftige metalen en het verminderen van de aanwezigheid van giftige metalen is een primair doel van uw voedingsaanpak.

Het in evenwicht brengen van de biologische evenwichten

Het gepersonaliseerde rapport bevat ook advies:

  • Algemene voedingsprincipes op basis van uw oxidatiesnelheid.
  • Specifieke supplementen om de mineralen in uw fysiologie weer in evenwicht te brengen en om de eliminatie van giftige metalen uit het lichaam te helpen verminderen.

De haar mineraalanalyse kan worden aangevraagd door therapeuten die wanneer ze bij ons zijn geregistreerd, deze analyse via onze webshop kunnen bestellen.

De haar mineraalanalyse kan ook worden aangevraagd door consumenten die actief bezig zijn met hun gezondheid en vitaliteit en niet onder behandeling zijn van een therapeut. De rapportage wordt door ons toegelicht in een persoonlijk telefonisch of Skype gesprek. Indien blijkt dat u daarna verder door een gespecialiseerde arts of therapeut verder geholpen wil worden, dan verwijzen we u graag door.