Haar Mineraal Analyse

Laboratoriumanalyse van hoge kwaliteit die een totaalbeeld geeft
over in de interne fysiologische processen op celniveau

Monstername, Analyse en Rapportage

Hoofdhaar is zeer geschikt als materiaal, maar in voorkomende gevallen kan ook schaamhaar worden gebruikt. Nadat u het haar heeft afgeknipt stuurt u dit naar ons toe in een speciale envelop die u van ons heeft ontvangen. Het materiaal wordt door ons naar het laboratorium gestuurd en na ca. 10 dagen maken wij de rapportgae voor u klaar. Deze rapportage bevat een groot aantal parameters die worden beschreven en uitgelegd.

HOEVEEL HAAR IS ER NODIG EN HOE KNIP JE DIT

Monstername is eenvoudig

Op dit moment is een minimum van 125 mg haarmonster noodzakelijk om de volledige mineraal bepaling te kunnen uitvoeren.

Een ideaal haarmonster is genomen voordat het haar is blootgesteld aan een bleking, een kleuring of een permanent. Hieronder valt ook het gebruik van haarsprays, haar cremes, gel of olie. Tevens dient het haar gewassen te zijn 24 uur voordat het geknipt wordt, en dient het minimaal droog zijn, tenminste 4 uur na het gebruik van shampoo. Met het wassen van het haar dient u er op te letten of de shampoos geen metalen bevatten. Bij de meeste shampoos is dit het geval. Echter, medicinale shampoos dienen niet te worden gebruikt omdat ze de analyse negatief beïnvloeden. Hieronder vallen o.a. Head en Shoulders (Zink) en Selsun Blue (selenium) en Grecian Formula (lood en ijzer). Als u uw haar heeft geverfd of gebleekt, moet het minimaal 8x zijn gewassen voordat u een sample afknipt.

Het haarmonster moet zo dicht mogelijk bij de hoofdhuid worden afgeknipt, en dient een maximale lengte (korter mag dus wel. langer NIET) te hebben van 3 cm. Haar langer dan 3 cm moet worden afgeknipt en het uiteinde van dat haar (dat deel dat het verste verwijderd was van de hoofdhuid) moet worden weggegooid. De aanbevolen plaats waar het haar geknipt moet worden is de nek. Meng geen verschillende haartypen door elkaar, zoals hoofdhaar met schaamhaar of baardhaar in 1 envelop. We bevelen een monster hoofdhaar het sterkst aan omdat dit haar een vaste groeisnelheid heeft (1 cm/maand). Schaamhaar en baardhaar dient alleen te worden gebruikt als er niet voldoende hoofdhaar beschikbaar is.

20 RELEVANTE MINERALEN EN METALEN EN BELANGRIJKE RATIO’S

Welke mineralen en metalen meten we

De volgende verbindingen worden gemeten:

  • Calcium, Natrium, Magnesium en Kalium,
  • IJzer, Koper, Mangaan, Zink, Chroom, Selenium en Fosfor,
  • Lood, Kwik, Cadmium, Arsenicum, Aluminium,
  • Nikkel, Cobalt, Molybdeen en Lithium.

We werken met absolute gegevens en verhoudingen en niet met een bepaalde range die door vele andere laboratoria worden gebruikt. Dat betekent dat we ook heel kleine afwijkingen van de ideaal waarde kunnen bepalen. Deze nauwkeurigheid en gevoeligheid kan door andere laboratoria niet worden behaald. Onze analyse maakt onderscheid in ieder individu door rekeningen te houden met drie verschillende oxidatie-typeringen. Hiermee kunnen we nauwkeurig advies uitbrengen in de type supplementen op basis van de individuele metabole huishouding. Negatieve effecten ten gevolge van verkeerd supplement gebruik kunnen hiermee worden voorkomen.

We rapporteren de resultaten in mg% (milligram procent) of milligram per 100 gram haar. Dat betekent dat 100 gram haar de hoeveelheid mg mineraal weergeeft. 

ABSOLUTE WAARDEN EN SIGNIFICANTE RATIO’S DIE ONBALANS AANTONEN

Een groot aantal beoordelingen

Metabole oxidatiesnelheid: Er zijn drie soorten oxidatiesnelheden: langzame, snelle en gemengde oxidatie. De ideale snelheid is een iets langzame of iets snelle oxidatiesnelheid.

Mate van stress: Een nieuwe benadering is de zg. Allostatic Load. We hebben een nieuw uniek algoritme ontwikkeld van waaruit we deze Allostatic Load uit de verschillende ratio’s kunnen afleiden.

Koolhydraat tolerantie: Overmatige opname van koolhydraten leidt tot diabetes, spijsverteringsproblemen, schimmelinfecties, vermoeidheid, depressies en andere problemen.

Eiwit synthese: Adequate eiwitsynthese is van vitaal belang voor de regeneratie van alle lichaamsweefsels. Dit vereist een goede vertering, opname en benutting van eiwitten.

Vertering: Een verstoorde spijsvertering leidt tot tekorten van veel noodzakelijke bouwstenen. Bovendien zal onjuist verteerd voedsel in de darmen gisten of rotten en toxines produceren die vervolgens in het lichaam worden opgenomen.

Immuun systeem: Het immuunsysteem heeft vele aspecten, waaronder de gezondheid van de witte bloedcellen, het spijsverteringskanaal, celmembranen, antioxiderende voedingsstoffen.

Lever- en nierstress: De lever en nieren scheiden gifstoffen en andere afvalproducten uit het bloed. De nieren zijn ook betrokken bij de regulering van de bloeddruk en het in evenwicht houden van water, zouten en elektrolyten.

Ontstekingen: Acute ontsteking veroorzaakt een toename van de bijnieractiviteit en dus een toename van de uitscheiding van het pro-inflammatoire hormoon aldosteron.

Cel doorlaatbaarheid: Natrium en kalium hebben de neiging de celuitwisseling en de opname van in water oplosbare gifstoffen te vergroten. Calcium en magnesium hebben de neiging om deze situatie om te keren.

Bijnieren en schildklier gezondheid: De bijnier en schildklier werken samen om eenvoudige suikers uit de lever vrij te maken en deze vervolgens om te zetten in energie. De bijnier- en schildklier bepalen ook de snelheid van metabolisme (oxidatiesnelheid).

Specifieke Mineraal patronen: Mentale stress veroorzaakt verschillen in hormoonbalansen en een ontregeling van het autonome zenuwstelsel. Voorbeelden zijn de aanwezigheid van een calcium”shell”, een omgekeerde Natrium / Kalium verhouding, burn-outprofielen en Koper-onbalans of Kopertoxiciteit.

Toxische Metalen ophoping: Giftige metalen kunnen honderden symptomen veroorzaken en bijdragen aan veel ernstige gezondheidsproblemen.

Ja! Ik wil graag een voorbeeld rapportage HMA ontvangen.

Wilt u een haar mineraal analyse laten uitvoeren voor uw hond of paard?

Ook dat kan! U ontvangt dan echter alleen de uitslag zelf en geen interpretatie.

Heeft u spijt van uw Trace Elements analyse omdat u een goede interpretatie mist?

Geen probleem! Stuur ons een email, voor een klein bedrag zetten we uw gegevens om naar een complete rapportage.