Biocoherence Nederland is gespecialiseerd in een specifiek en speciale supplementen aanbod die een effectieve bijdrage levert aan uw gezondheid. De selectie die we voeren is gebaseerd op onze jarenlange ervaring in gezondheidsmanagement. We weten precies welke producten er op de markt zijn en bijdragen aan uw gezondheid en vitaliteit. Die producten die hieraan niet voldoen vindt u dan ook niet op deze site. Een kort overzicht  van ons aanbod is hieronder weergegeven. 

BLAAS EN URINEWEGEN


Mannose  is een suiker die wordt geïsoleerd uit bomen of vruchten. Deze suiker wordt door het lichaam niet omgezet en wordt via de blaas en urine weer door het lichaam uitgescheiden. Onderzoek heeft aangetoond dat deze suiker aan bacteriën (vooral E. coli) in de blaas hecht.

STRESS


GABA (gamma-aminoboterzuur) is een aminozuur dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt en in de hersenen fungeert als neurotransmitter. GABA is een natuurlijke rustgever.

L-phenylalanine is een essentieel aminozuur dat niet door het lichaam wordt gemaakt. Het wordt verkregen via de voeding en in de lever omgezet in L-tyrosine. Daarna wordt L-tyrosine in de hersenen en bijnieren omgezet.

Selenium is een essentieel spoorelement dat een groot aantal selenoproteïnen en van selenium afhankelijke enzymen ondersteunt die bijdragen aan het normale functioneren van het immuunsysteem. Een van die enzymen is glutathionperoxidase (Gsh-Px), die belangrijke functies in het lichaam vervult en bijdraagt aan het behoud van een goede gezondheid. Selenium is essentieel voor de productie van het schildklierhormoon.

L-Theanine is een afgeleide van een aminozuur uit de groene theeplant (Camellia sinensis). Gedroogde groene thee bevat ongeveer 1-2% aan theanine. Het wordt kunstmatig gehaald uit de aminozuur en ethylamine in de thee wortels, en is goed voor ongeveer 50% van het totaal aan aminozuren in thee. Geschikt voor vegetariërs.

Taurine speelt een rol bij de vorming van galzouten, bij de spieren in het lichaam en de vertering van vetoplosbare vitaminen. Taurine is aanwezig in veel dierlijke producten, en kan worden aangemaakt in het lichaam uit cysteïne en methionine met behulp van vitamine B6.

ZENUWEN


5-HTP is een bioactieve formule ter ondersteuning van de normale werking van het zenuwstelsel. 5-HTP is een derivaat van het aminozuur tryptofaan. Tryptofaan komt voor in eiwitrijke voedingsmiddelen zoals rundvlees, kip, vis en zuivelproducten. Tryptofaan komt ook voor in de zaden van de Afrikaanse plant Griffonia simplicifolia, de bron voor 5-HTP.

Veel B-vitaminen worden in het lichaam afzonderlijk of in combinatie met enzymen gebruikt om energie vrij te maken uit koolhydraten, vetten en eiwitten. Vitamine B co-enzymen zijn van cruciaal belang om via metabole routes energie vrij te maken die nodig is voor elke cel in het lichaam. Omdat ze afhankelijk zijn van elkaar in hun activiteit, kan een tekort aan vitamine B  het optimaal functioneren van organen negatief beïnvloeden.

Pyridoxal-5-fosfaat is een Vitamine B6 preparaat met een groot aantal belangrijke fysiologische functies: B6 is noodzakelijk voor verschillende omzettingen in de glycolyse en citroenzuurcyclus, waarbij energie wordt geproduceerd uit voedsel. B6 is ook noodzakelijk voor de aanmaak van neurotransmitters dopamine, histamine en serotonine, en het bijnierhormoon epinephrine.

WEERSTAND


Fulvinezuur is een natuurlijke stof en onderdeel van de zogenaamde “Humuszuren” (zuren die vrij komen bij de compostering van plantaardig materiaal). Het heeft een enorme bindingscapaciteit waardoor het in de vrije natuur nergens meer ter wereld schoon te winnen is. Het fulvinezuur dat wij aanbieden is vanwege een uniek gepatenteerd productieproces 100% schoon van zware metalen. Fulvinezuur wordt probleemloos door het lichaam verdragen. Het bevordert de opname van voedingssupplementen, helpt zware metalen af te voeren en ondersteunt de afweer van het lichaam.

We hebben 2 versies van dit product; een drank, die verdund wordt gedronken (elke 3 uur), en een inhalatievorm, speciaal gericht op de voorhoofdsholte.

Vitamin Life Algemeen vitamine product met een hoeveelheid en kwaliteit aan nutriënten die nergens te verkrijgen is. Veel “1 maal per dag” “drogist” supplementen bevatten zeer lage concentraties actieve stoffen. Hiermee vergeleken is dit algemene vitamine product een echte uitzondering, het bevat concentraties die soms wel 50 keer zo hoog zijn.

Vitamine C, of ascorbine zuur is een wit, wateroplosbaar product dat vooral in citrus vruchten wordt gevonden. Als een anti-oxidant levert Vitamine C een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten, en ondersteunt de botten.

Zink is een essentieel mineraal dat wordt gebruikt bij een groot aantal lichaamsfuncties. Voorbeelden hiervan zijn de anti-oxidatieve werking en weerstand. Zink ondersteunt een groot aantal enzymen in het lichaam.

SPIEREN EN BOTTEN


Magnesium is een belangrijk mineraal. Het is belangrijk voor een normale spierwerking draagt is goed voor de gemoedstoestand, leerprestaties en het concentratievermogen. Magnesium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam.

Vitamin B12 komt veel voor in producten van dierlijke oorsprong zoals melkproducten en eieren. Vegetariërs lopen daarom meer kans op een Vitamine B12 tekort. Ook is bekend dat een Vitamine B12 tekort vaak optreedt bij veroudering. Er zijn schattingen dat 10-30% van de bevolking boven de 50 jaar Vitamine B12 niet goed meer kan metaboliseren. Methylcobalamine is een vorm van vitamin B12, die actief is in the centrale zenuwstelsel. Het helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen en heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.

Vitamine D3 draagt bij tot het normaal gebruik van Calcium en Fosfor door het lichaam, verhoogt de opname van kalk in de botten, heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces, helpt het immuunsysteem en het helpt om de risico’s van vallen te verminderen in verband met houdingsstabiliteit en spierzwakte. Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij mannen en vrouwen vanaf 60 jaar.

SCHILDKLIER


Jodide / Jodium 6,25 en 12,5 mg is dezelfde formule als Iodoral en bevat dezelfde actieve ingrediënten. Het is een speciale combinatie jodide en jodium die helpt om de weefsels van het lichaam te verzadigen met voldoende jodium.

Jodium draagt bij aan de normale groei van kinderen en is essentieel voor de productie van schildklierhormonen en de gezondheid van de bijnier. Het ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel.

Jodide / Jodium 50 mg is gebaseerd op de Iodoral formule en bevat dezelfde actieve ingrediënten. Het is een speciale combinatie jodide en jodium die helpt om de weefsels van het lichaam te verzadigen met voldoende jodium. 1 Tablet bevat een combinatie van 20 jodide en 30 mg jodium. Dit product wordt voorgeschreven door Gezondheids specialisten / Therapeuten. Als u niet bij ons bent geregistreerd als Professional, is het onmogelijk dit product te kopen.

Dit product wordt ook gebruikt in de 24 uurs jodium belastings-test urine om te bepalen hoe hoog de jodiumconcentratie / verzadiging in het lichaam is.

OUDERDOM


Zink is een essentieel mineraal dat wordt gebruikt bij een groot aantal lichaamsfuncties. Voorbeelden hiervan zijn de anti-oxidatieve werking en weerstand. Zink ondersteunt een groot aantal enzymen in het lichaam.

DARMGEZONDHEID


Houston enzymes is specialist in de ontwikkeling van enzymen die het verteringssysteem ondersteunen met zeer effectieve afbraak van vezels, vetten, eiwitten waaronder gluten. Hierdoor verbetert het verteringsproces, en wordt tevens de groei gestimuleerd van bacteriën die een goede bijdrage leveren aan de vertering