woman in grass

Spijsverteringsenzymen – Houston Enzymes

Maagresistente enzymen die de dunne darm ondersteunen

Waarom we soms extra spijsverteringsenzymen nodig hebben

Eten of drinken van (teveel) prikkelende stoffen is vaak de oorzaak van spijsverteringsklachten: alcohol, koffie, scherpe kruiden of tabak. Maar ook te snel, te veel, te heet, te vet, of op zeer onregelmatige tijden eten, kan tot klachten leiden. Ook de levensstijl (stress of spanning, te laat naar bed, extreem moe zijn) is van invloed op de spijsvertering. Daarnaast kunnen ook hormonale veranderingen spijsverteringsklachten geven. Maar het grootste probleem momenteel is dat vele enzymsystemen niet goed functioneren. Het gebruik van enzymen heeft al snel een positieve invloed op het darmfunctioneren en de algemene gezondheid.

Ook veel mensen die met een gluten- of lactose- of caseïne intolerantie kampen hebben heel veel baat bij het gebruik van extra enzymen.

Lipase (is nodig om vetten af te breken).
Amylase (is nodig om koolhydraten af te breken).
Trypsine en chymotrypsine (zijn nodig om eiwitten af te breken).
Aminopeptidasen (zijn nodig om eiwitten af te breken).
Lactase (is nodig voor afbraak lactose)
DPP IV en Proteases (is nodig voor afbraak gluten)

VAAK EEN VERKEERD ADVIES MET MAAGZUURREMMERS

De maag als oorzaak van klachten

Zodra de maag niet optimaal maagzuur produceert en de pancreas de enzymen niet voldoende aanmaakt, dan stagneert het eten en gaat het ‘rotten’ aan het begin van de darm. Dit geeft zuurbranden met soms een zogenaamde ‘reflux’ tot gevolg. De verzuurde maaginhoud komt omhoog tot in de slokdarm. Een verkeerde diagnose van dit probleem wordt vertaald in een verkeerd advies met maagzuurremmers. De foute gedachtegang is het gevolg van de omschrijving die mensen aan hun klacht geven: namelijk als ‘maagzuurbranden’. Dit zuurbranden is niet het gevolg van overtollig maagzuur, maar van de vertraging van de maagfunctie waardoor het voedsel door het lange verblijf in de maag ‘verzuurt’ en omhoog stuwt (reflux).

Door een veranderde zuurgraad (pH) kunnen de pancreas-enzymen niet optimaal hun werk doen. Dit geeft opnieuw verteringsstoornissen omdat de vet-, koolhydraat- en eiwitsplitsende enzymen van de pancreas half hun verteringshuiswerk doen. Omdat je maag onvoldoende zuur aanmaakt, wordt je pancreas onvoldoende aangezet om het milieu basisch te maken met zijn natriumbicarbonaat productie. 

HET JUISTE ENZYM VOOR ELKE KLACHT IS NU BESCHIKBAAR

Doorbreek de vicieuze cirkel

Biocoherence heeft een eenvoudige zelftest om de maagzuur functie te testen.

Het gebruik van enzympreparaten kan (tijdelijk) een oplossing zijn. Hierdoor is te zien of dit je klachten verbetert en is de ‘diagnose’ te stellen dat er een verteringsprobleem is. Ook worden je darmen even ontlast van onverteerd voedsel en daarmee van giftige gistings- en rottingsmetabolieten. De lever hoeft dan op zijn beurt weer minder hard te werken om de rottings- en gistingsmetabolieten te ontgiften.

Mensen met een langdurige en hardnekkig problematische spijsvertering kunnen baat hebben bij het gebruik van specifieke verteringsenzymen. Vooral wanneer mensen een lactose- of glutenovergevoeligheid hebben is dit een zeer effectieve methode De meest stabiele en effectieve enzymen zijn die van plantaardige en microbiële oorsprong. Deze spijsverteringsenzymen degraderen niet tijdens de maagpassage en behouden hun werking. Tevens zijn ze over een veel breder pH-gebied (2-8) werkzaam, waardoor de enzymen over een langer traject in het maag-darmkanaal actief zijn.

Voor een grotere biologische activiteit worden bij voorkeur enzymen van verschillende bronnen gecombineerd. Een dergelijk complex kan verrijkt worden met een aantal andere gespecialiseerde enzymen, zoals lactase, maltase, alfa-galactosidase, hemicellulase, invertase en fytase.

Gebruik alleen de beste enzymen

Biocoherence is distributeur van Houston Enzymes supplementen. Deze leverancier biedt de beste range aan enzymen die zijn afgestemd op specifieke klachten. De producten bieden ondersteuning bij de afbraak van:

voedingseiwitten
Gluten
Caseine in zuivel
Suikers
Lactose
Polyfenolen uit groenten en fruit
Vetten in voeding en supplementen
Vezels
Koolhydraten

We hebben een groot aanbod van supplementen die goed passen bij uw praktijk. Vraag ons naar de inkoopmogelijkheden die bij u en uw praktijk passen.