Darm Microbioom Plus ontlastingstest

 297,48 337,61 excl. BTW

De Darm microbioom plus ontlastingstest omvat de microbiologische analyse van aërobe en anaerobe sleutelbacteriën, alsook van schimmels en gisten (Candida albicans en Candida spp.), spijsverteringsresiduen en α-1-antitrypsine, calprotectine, galzuren, pancreas-elastase, secretorisch IgA en zonuline in de ontlasting. Verder wordt het menselijke intestinale microbioom bepaald door middel van sequentiebepaling van het genoom van de darmflora.

Productnummer: 790 Categorieën: ,

Omschrijving

De Darm microbioom plus ontlastingstest omvat de microbiologische analyse van aërobe en anaerobe sleutelbacteriën, alsook van schimmels en gisten (Candida albicans en Candida spp.), spijsverteringsresiduen en α-1-antitrypsine, calprotectine, galzuren, pancreas-elastase, secretorisch IgA en zonuline in de ontlasting. Verder wordt het menselijke intestinale microbioom bepaald door middel van sequentiebepaling van het genoom van de darmflora.

Over deze test

Het intestinale microbioom, het totaal van alle micro-organismen, die de darm koloniseren, is van vitaal belang voor de menselijke gezondheid. Een dysbiose van het darmmicrobioom wordt – zoals talrijke studies bewijzen – geassocieerd met verschillende ziekten: metabool syndroom, diabetes, inflammatoire darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, prikkelbare darmsyndroom, darmkanker, calciumoxalaat-nierstenen, cardiovasculaire ziektes, reumatoïde artritis, evenals neurologische aandoeningen.

De darm microbioom Plus analyse wordt uitgevoerd door middel van DNA-sequentie (next-generation sequentie). Deze methode bracht een revolutie teweeg in de diagnostiek, omdat het de detectie van bijna alle tot dan bekende bacteriën mogelijk maakte. Door DNA-sequentie kunnen de effecten van afzonderlijke zeer complexe microbiota op de kolonisatieresistentie, spijsverteringsprocessen, opname van voedingsstoffen en vitaminen evenals op de immuniteit nauwkeuriger worden beoordeeld. In deze moleculair-biologische testmethode worden ook anaerobe bacteriën op het hoogste technische niveau gedetecteerd, die niet kunnen worden aangetoond via een bacteriecultuur (op kweek zetten). Bovendien omvat deze test de parameters van de Gezondheidscheck Darm inclusief zonuline in de ontlasting.

 

De Medivere-testset bevat een retourenvelop met een Nederlands antwoordnummer. Deze envelop kan alleen vanuit Nederland verzonden worden. Heeft u niet de mogelijkheid om het monster + formulier vanuit Nederland te verzenden, dan kunt u het monster + begeleidend formulier zelf per express/spoedzending naar Medivere Duitsland sturen. De verzendkosten zijn in dat geval voor uw rekening. Het adres is: Medivere GmbH Hans-Böckler-Straße 109 D-55128 Mainz.

Test-voorbereiding

Vlakspoel toilet: “Deo-middelen“ verwijderen, naspoelen, ontlasting niet met urine vermengen. Diepspoel toilet: Meegeleverde ontlasting opvangmateriaal (hulpmiddel voor de afname van het ontlastingsmonster) gebruiken.

Test-Uitvoering

 1. Gebruik de afname lepel uit het monsterbuisje om monsters op 3 verschillende plaatsen uit de ontlasting af te nemen.
 2. Doe dit in het monsterbuisje tot aan de markeringshoogte (1/2 buisje)
 3. Sluit het buisje goed af
 4. Voorzie het buisje van naam en monsterafname datum
 5. Doe dit buisje in het verzendbuisje.
 6. Doe dit tezamen met het compleet ingevulde monster begeleidingsformulier in de verzendenvelop. Het monster tot aan de verzending in de koelkast bewaren, echter niet invriezen! Voor meer informatie (zie handleiding).

Dit pakkket bevat:

 • 1 Handleiding voor monsterafname
 • 1 Handleiding voor diagnoseresultaten. 
 • 1 Monster begeleidingsformulier
 • 1 Garantieformulier
 • 1 Monsterbuisje incl. etiket in verzendbuisje De stabilisator is irriterend. A.u.b. niet uitgieten. A.u.b. niet met de slijmvliezen in contact laten komen!
 • 1 Ontlasting opvangmateriaal
 • 1 verzendenvelop

Stop de verzendbuisjes met het ingevulde, ondertekende monsterbegelei- dingsformulier in de verzendenvelop en sluit deze met zorg. Verwijder hier- voor de beschermfolie aan de binnenkant van het blauwe plakband en druk de sluitpunten stevig tegen elkaar aan. Let op: De envelop kan daarna niet meer geopend worden.. Breng de ingepakte monsters nog dezelfde dag naar het postkantoor of gooi ze in de brievenbus. De retourzending mag uitsluitend op maandag en dinsdag plaatsvinden en niet in het weekeinde of voor feestdagen. Gooi bij extreme hitte of bij vorst het monster niet in de brievenbus, maar geef het monster bij voorkeur af bij de balie van het postkantoor.

 

 

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (0)

Wees de eerste om “Darm Microbioom Plus ontlastingstest” te reviewen