Je bekijkt nu Bindweefsel ontsteking behandelen via Systeem Diagnostiek

Bindweefsel ontsteking behandelen via Systeem Diagnostiek

  • Berichtcategorie:Algemeen

De klachten

In augustus 2021 kregen we een 83 jarige vrouw onder behandeling met pijnlijk opgezette armen en handen. Qua uiterlijke manifestatie deed het sterk denken aan wat we zien bij sclerodermie. Onderzoek bij de reumatoloog leverde de volgende conclusie op: Verdenking op reumatoïde artritis (polyarthritis, RF zwak positief, aCCP negatief) dd sclerodermie bij diffuus opgezette vingers (maar waarmee vingers en ANA slecht s zwak positief). Deze vrouw is bekend met reumatische aandoeningen in de familie.
Er is regelmatig sprake van kramp in de handen, erger in de periode voorafgaand aan het consult. Slaapt goed maar wordt pijnlijk en snel wakker. Opgezette vingers en benen, knieën en voeten.

Er is een lange voorgeschiedenis van klachten en aandoeningen die verwijzen naar het immuunsysteem (appendicitis, hepatitis, tonsillectomie, Hashimoto thyreoïditis e.d.). Ze is al heel lang bekend met Raynaud, waarvan een mogelijke relatie met ontstekingen en auto-immuun processen bekend is.

De aanpak

In de Regulatie Diagnostiek zoals we die hebben ontwikkeld, spelen de regulatie processen zowel in diagnose als in therapie een cruciale rol. De 5 belangrijke regelsystemen worden op de website van Biocoherence nader toegelicht. Ook de hiërarchie binnen de fysiologie speelt een grote rol binnen de Systeem Diagnostiek.

Er waren in de systeem diagnose veel aanwijzingen voor een verstoorde functie van de histamine en acetylcholine functie bij deze vrouw. Beiden zijn belangrijke immuun-modulatoren. Omdat de financiële middelen bij de client beperkt waren en de klachten leiden tot invaliditeit is besloten om eerst aan de slag te gaan met het resetten van de receptoren van genoemde signaalstoffen. In deze aanpak hebben we ons gericht op het herstel van de gevoeligheid van beide receptoren.

Het effect was snel en duidelijk. Binnen enkele weken namen de klachten af en na 4 -6 weken zijn de klachten zo goed als verdwenen. Ook in algemene zin en energie voelt ze zich duidelijk veel beter. Inmiddels zijn we 6 maanden verder en zijn de klachten helemaal over en volgen we een vervolgtraject om haar conditie mogelijk verder te verbeteren.