Je bekijkt nu Nieuwe verbeterde jodium test

Nieuwe verbeterde jodium test

  • Berichtcategorie:Algemeen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het belang van jodium voor de gezondheid staat bij Biocoherence al jaren hoog in het vaandel. Tal van professionals maakten de laatste jaren gebruik van de jodium-loading test op basis van 24 uurs urine.

Maar we waren uiteindelijk niet tevreden met de test. Niet alle toxische halogenen (Jodide, Chloride, Bromide, Fluoride) konden in Nederland bepaald worden. Alleen broom maar fluor en chloor niet. Verder hadden we nadrukkelijk behoefte aan een bredere test waarbij er niet alleen gekeken wordt naar het zogenaamde jodium-depot maar ook informatie verkregen kan worden over het functioneren van het jodium-transport systeem (NIS). Immers, wanneer dit transportsysteem slecht functioneert kunnen we eindeloos jodium suppleren zonder het gewenste resultaat, omdat jodium slecht wordt opgenomen in de lichaamscellen.

Ook zijn er mensen die ongebruikelijk lang op hoge doseringen jodium-suppletie zitten en toch niet de verwachtte stijging in de analyse uitslagen vertonen. In die gevallen is informatie over de functie van het NIS maar ook informatie over de omvang van de belasting met toxische halogenen onontbeerlijk. 

De test bestaat nu standaard uit de zogenaamde spot-test en de 24uurs urine test voor zowel jodium als broom. Hierdoor geeft de test inzage in de volgende zaken:

  • Status van het jodium depot
  • Indicatie van het functioneren van NIS
  • Basis uitscheiding aan Bromide, eventueel aangevuld met Chloride en Fluoride.
  • Door jodium geïnduceerde broom uitscheiding

Op onze website staan we uitgebreid stil bij de achtergrond van de 24-uurs challenge test en beschrijven we ook de nieuwe Combi-test uitvoerig.

De test in te vinden in onze webwinkel. Bij de uitslag ontvangen therapeuten ook een advies protocol waarmee de NIS transporter functie weer kan worden hersteld.

Geef een reactie